تصویب نامه هیأ ت وزیران وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی

تصویب نامه هیأ ت وزیران
وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی


آیین نامه اجرایی قانون پیوند اعضاء بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنها مسلم است

ماده1ـ مرگ مغزی عبارتست از قطع غیر قابل برگشت کلیه فعالیتهای مغزی کورتیکال ( قشر مغز) ساب کورتیکال ( لایه زیر قشر مغز) و ساقه مغزی به طور کامل.
تبصره ـشرایط احراز مرگ مغزی و ضوابط و معیارهای آن توسط وزیر بهداشت و درمان و اموزش پزشکی طی دستور العملی در چارچوب این آیین نامه تعیین و ابلاغ خواهد شد.

ماده 2 ـ تشخیص و تأیید مرگ مغزی بر اساس ضوابط این آیین نامه توسط چهار پزشک متشکل از یک متخصص نورولوژی ، یک متخصص جراحی مغز و اعصاب ، یک متخصص داخلی و یک متخصص بیهوشی صورت می گیرد

تبصره 1 ـ متخصصان فوق الذکر در هر یک از دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استانها که دارای بیمارستانهای مجهز باشند توسط وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی انتخاب و احکام انها برای مدت چهار سال صادر خواهد شد

تبصره 2 ـ هرکدام از پزشکان صدر الذکر این ماده جداگانه بیمار را معاینه نموده ، برگه مخصوص این امر را تکمیل ، امضاء و مهر می نماید و در صورت اتفاق آرا، مرگ مغزی بیمار مسلم خواهد بود

تبصره 3 ـ تأیید پزشک قانونی در حیطه وظایف و مسئولیتهای مربوط، در زیر برگه مخصوص یاد شده در تبصره 2 فوق ضروری است

تبصره 4 ـ برگه تعیین و تأیید مرگ مغزی توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی  تهیه و در اختیار مراکز تشخیص دهنده مرگ مغزی قرار خواهد گرفت.

تبصره 5 ـ تشخیص قطعی مرگ مغزی باید در بیمارستانهای دانشگاهی دولتی انجام شود.

ماده 3 ـ اعضای تیمهای تشخیص و تأیید مرگ مغزی نباید عضو تیمهای پیوند کننده باشند.

ماده 4 ـ کلیه بیمارستانهای کشور موظفند موارد وقوع مرگ مغزی را به مرکز مدیریت پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گزارش دهند تا مراتب توسط تیم تشخیص دهنده مرگ مغزی تأیید گردد.

ماده 5 ـ پس از مشخص شدن مرگ مغزی ، مراحل بعدی در صورت وصیت بیمار یا موافقت ولی میت انجام خواهد شد.

ماده 6 ـ وصیت بیمار در چارچوب قوانین مربوط می تواند به دو صورت کتبی یا شفاهی باشدو با اعلام کتبی یک نفر از وراث قانونی قابل احراز است در حالتی که اصل وصیت نامه در دسترس نباشد ، از وراث قانونی که وصیت نامبرده را مبنی بر اعطای عضو محرز بدانند، طبق برگه تهیه شده از سوی وزارت بهداشت ، درمان و اموزش پزشکی ، باید صورت جلسه تنظیم و توسط افراد مطلع امضاءشود.

ماده 7 ـ ولی میت همان وراث کبیر قانونی می باشند که می توانند رضایت خود را مبنی بر پیوند اعضاء اعلام نمایند ، رضایت کلیه وراث یاد شده لازم است.

تبصره 1 ـ موافقت ولی میت باید کتبی صورت گیرد و در پرونده ضبط شود.
 
تبصره 2 ـاحراز ولی میت باید بر اساس مدارک مثبته باشد

ماده 8 ـ ایجاد هماهنگی های لازم در اجرای این آیین نامه به عهده مرکز مدیریت پیوند و بیماریهای وزارت بهداش، درمان و اموزش پزشکی می باشد.

تبصره ـ انتخاب گیرندگان و اولویت بندی آنان جهت انجام پیوند ، طبق برنامه تنظیمی و توسط مرکز فوق الذکر انجام خواهد شد.

ماده 9 ـ وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی برای تأمین هزینه های مترتب بر امر پیوند اعضاء ( هزینه های ICU ، انتقال متوفی و انتقال عضو و انجام عمل پیوند) و همچنین انجام امور فرهنگی ، پیشنهادات لازم را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام و سازمان مذکور نیز اعتبارات لازم را در هر سال تحت عنوان ردیفی خاص در قانون بودجه کل کشور پیش بینی می نماید.

ماده 10 ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در چارچوب قانون مربوط و این آیین نامه سایر دستور العملهای لازم را صادر و به مبادی ذی ربط ابلاغ خواهد نمود.
هیأت تجدید نظر انتظامی مرجع رسیدگی کننده به اعتراض هر یک از طرفین دعوی به رأی هیأت بدوی می باشد 

ماده 36 قانون نظام پزشکی اقدام به معرفی این هیأت و ترکیب تشکیل دهنده آن نموده است 




ماده 36 - به منظور رسيدگي مجدد به پروند ه هايي كه پس از صدور رأي هيأ تهاي بدوي انتظامي مورد اعتراض هر يك از طرفين قرار گيرد، هيأت به نام هيأت تجديد نظر انتظامي استان با تركيب زير در محل نظام پزشكي شهرستان مركز استان تشكيل ميگردد:

الف- يك نفر از قضات دادگا ههاي تجديدنظر استان با معرفي رياست قوه قضاييه
ب- مدير كل پزشكي قانوني استان مربوطه.
ج- پنج نفر از پزشكان استان مربوطه.
د- يك نفر از دندانپزشكان استان مربوطه.
ﻫ - يك نفر از دكترهاي داروساز استان مربوطه.
و- يك نفر از متخصصين علوم آزمايشگاهي يا دكتراي حرف هاي علوم آزمايشگاهي استان مربوطه.
ز- يك نفر ليسانس يا بالاتر پروان هدار گروه پزشكي استان مربوطهن نظام پزشکی
ح- يك نفر از ليسانسيه هاي مامايي يا بالاتر استان مربوطه.
ط- يك نفر از پرستاران استان مربوطه به پيشنهاد سازمان نظام پرستاري.

تبصره 1- افراد موضوع بندهاي )ج(، )د(، )ﻫ(، )و(، )ز(، )ح( و )ط( اين ماده كه از افراد مسلمان و خو ش سابقه استان مربوطه بوده و حداقل هفت سال تجربه در حرفه مربوطه خود داشته باشند به پيشنهاد شوراي هماهنگي استان و حكم ريي سكل منصوب خواهند شد و عزل آنان توسط رييس كل خواهد بود. 
حداكثر يك نفر از افراد مذكور با شرايط ذكرشده ميتوانند افراد متدين به يكي از اديان مصرح در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران باشند.

تبصره 2- افراد موضوع بندهاي )ز(، )ح( و )ط( در بررسي پروند ه هايي كه به تشخيص رييس شوراي هماهنگي استان مربوط به رشته آنها ميشود عضو هيأت تجديدنظر انتظامي خواهند بود.



لطفاً  کانال " دفاع از حقوق جامعه پزشکی" را به جامعه محترم پزشکی و پیرا پزشکی کشور معرفی نمایید.
برای عضویت در این کانال کافیست بر روی لینک زیر  کلیک فرمایید   
 https://telegram.me/dadmehr_org
وب سایت ما:
www.dadmehr.org



ضمیمه ها
ضمیمه ندارد
تمامی حقوق برای وب سایت دادمهر محفوظ است. Telegram